22.08.2012

Nå har de fleste i Norge begynt på skolen enda, heldigvis er det ikke slik at alle skolene i USA begynner 20-22 August. I og med at jeg ikke har fått vite noe om familien eller skolen min enda. Jeg vet heller ikke om jeg kommer meg til New York, men jeg er skeptisk som vanlig. Vel som lovet her er mer inngående info i Samtaler og ting som har fåregått de siste fire dagene. (siden søndag)

 

Jeg har ikke lyst til å bryte personvernsloven, derfor vil jeg gi personene i USA kallenavn. (Julie og Beate)  Mamma har sagt at det er ok at jeg deler denne informasjonen, så hun kalles "mamma" (hun heter forøverig Lise Lotte) Into må bare forvente at samtaler mellom selger og kunder offentliggjøres slik at en fremtidig kundegruppe kan danne seg et mer korrekt bilde av selvskapet. 

 

Nå begynner forklaringen: 

Det starter med tilbudet om privatskolen, pappa og mamma finner ut at siden jeg takket nei til skolen kunne dette kansje bety at jeg ikke fikk V familie. Derfor prøvde de å finne en selv. Mamma sendte mail til Marit på Into, og spurte om det var noen bestemte kriterier familien måtte oppfølge i henhold til hvor de bodde. Hun fikk denne mailen til svar.

"Vertsfamilien må bare holde til et sted hvor skolen er villige til å ta imot en utvekslingselev. Men familien må også bo i nærheten av der vi har en kontaktperson. Pt har vi kontaktpersoner i disse statene, mm, ut, fl, oh, ok, wa, ca, ga, sd, az, tx, la, ne, ar, ks, id."

 

Da postet hun denne forespørselen på Facebook veggen hennes. 

"Anyways - pest time. We're asking anyone we know in the US if they someone who would like to host our Mikkel - temporarily or permanent. INTO has representatives in Utah, Florida, Ohio, Oklahoma, Washington, California, Georgia, South Dakota, Arizona, Texas, Louisiana, Nevada, Arkensas, Kansas, Idaho and Minnesota.

We're a bit upset with INTO and FIEA for not letting us know that they needed help, and upset at ourselves for not getting it sooner." Vi fant senere ut at Nevade skulle byttes ut med Nebraska, men det gav vi blaffen i"

 

Hun fikk svar fra Beate først (Søndag) hun spurte om å få mer info angående meg på mail. Så det fikk hun. Da svarte hun med "How soon do you need him in the US? How long" og sa at hun skulle snakke med mannen sin, hun advarte oss også om at de ikke hadde "cable tv".

Mamma sa at jeg måtte være i USA til skolestart (28 August i Las Vegas) Mamma sa også at dette kunne være en midlertidig løsning (til FIEA fant ny familie til meg) eller en permanent en (hele året).

Beate sa at huset deres er stort men at de levde enkle liv pga. helsen hennes. Hun sa også 

 • "We have done this before a few years ago with a student from china

 • Let me ask about the schools around my house. That is my biggest worry living in Vegas"

   

  Beate svarte dette.
  "I looked into our school today and I wouldn't put my kids in it. Most of the teens at church go to private schools. I'm sorry I wish I could take him. We love having our other exchange student when we lived in Utah" Skolene var dårlige selv om de bodde i et godt område. 

 

Vel innen denne samtalen var over hadde Julie spurt om mer info angående meg også, i tilegg sa hun at de hadde hatt en Norsk utvekslingselev for noen år siden.. 

Resten av samtalen foregikk på mail. 

 

 • Mamma sendte info om meg blandt annet at jeg likte å ri, og at jeg har dysleksi og ikke spiser kjøtt eller sømat. 
  Julie spurte om dette var for et helt skoleår, hun advarte også om at de skulle på ferie til Europa i midten av september, da ville jeg blitt boende hos sønnen hennes (som er voksen) I tilegg skrev hun dette

  " Not eating meat isn't an issue as long as he eats pasta, fruit and bread I think we are good :)  I too enjoy horse back riding, so it sounds like we would get along very well.  Let me talk with Dave this evening and get back to you as soon as I am able"


  Mamma svarte at det ville være for et helt år og at det ikke ville være noe problem at jeg bodde hos sønnen hennes et parr uker. 
  Vel slik endte det. 
  Julie skrev:

  "
  Dear Lise and Mikkel,
  After discussing being a host family for Mikkel, we regret to inform you we cannot make such a commitment this year.  
  We are sorry this didn't work out as we think Mikkel would have fit in with our family very nicely.  
  We hope you are able to find a host family soon. 
  Sincerely" Julie og hennes mann. 
  Innen denne tid hadde vi spurt Into om det gikk fint å være på utplassering i Oregon.
  Into spurte hvor i Oregon.
  Vi sa "Clackamas, Oregon" Som forøverig ligger 20 min med bil fra grensen til Washington state, som var en av statene de nevnte. 
  Into spurte FIEA, og svarte dette til oss.
  "Hei, 
  Sjekket akkurat med partner om de hadde rep i området i Oregon men fikk beskjed om at de har funnet vertsfamilie til Mikkel, de venter bare på siste papirarbeid, før vi mottar bekreftelsen.

  Marit Åsenden
  Into Education"
  I dag fikk jeg denne mailen fra Into.
  "Hei!

   

  Vi har nettopp fått en oppdatering fra partner i forhold til hvordan de ligger an på vertsfamilier. Vi skjønner at dere synes det er vanskelig å vente så lenge, men dessverre må noen være de siste til å få familier.

   

  Partner forteller at de har fått en utsettelse på fristen fra department of States for plasseringer from til midten av september. Det betyr at de har to uker ekstra på å gjøre seg ferdige, og de lover at alle skal bli plassert. De jobber døgnet rundt og helger som hverdager for å få alt på plass og håper på å gjøre seg ferdig innen 31. august uansett, men de har altså da fått litt ekstra tid.

   

  Vi skjønner at dette er vanskelige dager for dere, men man gjør alt man kan for å få det på plass så raskt som mulig. Husk at når dere er vel på plass i vertsfamilie vil to uker fra eller til ha liten betydning.

   

  Ha ei fortsatt fin uke, og husk at vi tar kontakt så fort vi vet mer.

   

  Med vennlig hilsen

   

  Tonje Reinsvollsveen"


  Det er tydelig at dette er en standard prossedyre, dette er delevis tydelig fordi de ikke nevner navnet mitt i mailen, og delevis fordi det er helt idiotisk å sende meg denne mailen når de vet at jeg har fått V familie men at vi kun venter på siste papirarbeidet. 

   

  Into, Into, Into og FIEA, FIEA, FIEA. Hva skal jeg gjøre med dem?

   

  Hvis du har lest hele dette inlegget er jeg imponert og føler behov for å takke deg for at du er så tolmodig, og tar deg tid til dette, samtidig skal jeg love dere at dette er det lengste inlegget jeg legger ut før jeg drar til USA. 

2 kommentarer

Margarethe J. Jacobsen

22.08.2012 kl.18:56

Lykke til videre, Mikkel Adrian. Tenker mye på deg, og håper at det vil ordne seg snart. Klem bestemor

mikkeladriantilusa

22.08.2012 kl.20:28

Margarethe J. Jacobsen: Takk.

Skriv en ny kommentar

hits